11/01/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- MİT'in 80. kuruluş yıldönümü...

- TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıldönümü dolayısıyla Marmara Köşkü'nde düzenlenen programa katılacak.

2- Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün daveti üzerine çalışma ziyareti için Türkiye'ye geliyor.

- Ebul Geyt ve Gül, Dışişleri Bakanlığında heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek.

- Daha sonra görüşmelerini Dışişleri Konutu'nda sürdürecek olan Gül ve Ebul Geyt, ortak basın toplantısı yapacak.

3- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Başbakan Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "haber1.com" ile Memleket Haber'in "Yılın En İyileri" anketinde "Yılın Bakanı" seçilmesi dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen törene katılacak.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in, Mısır'ın başkenti Kahire'deki temasları izleniyor.

6- Devlet Bakanı Beşir Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde işçilerin eğitimini düzenleyen "İşbirliği ve Teknik Yardım Protokolü"nü, Ankara'da törenle imzalayacak.

7- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Azerbaycan İçişleri Bakanı Usubov ile Bursa'da valiliği ziyaret edecek ve çeşitli incelemelerde bulunacak.

8- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara'da, Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi tanıtım toplantısının açılışında konuşacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da Deniz Ticaret Odasının meclis toplantısına katılacak.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bakanlıkta yapılacak nükleer enerji sektör toplantısına başkanlık edecek.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Burdur'da, canlı hayvan pazarı ile İğdeli köyü süt sağımı ve soğutma tesislerinin açılışını yapacak, Gökpınar köyünde düve dağıtım töreninde bulunacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İtalya'da düzenlenen "Türkiye: 7 Bin Yıllık Tarih" sergisi ile ilgili izlenimlerini, İstanbul'da basın toplantısıyla anlatacak.

13- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilen, 15 yeni üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin yasanın görüşmeleri sürüyor.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Yasa Tasarısı görüşülecek.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimini araştırmak amacıyla kurulan komisyona bilgi verecek.

- ANAVATAN Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, basın toplantısı yapacak.

14- Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında düşen uçakla ilgili gelişmeler izleniyor.

15- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Bursa'da "Para Politikaları" konulu bir konferans verecek.

16- Siyasi partilerden...

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Genel Başkanı Mehmet Alkan ve beraberindekilerle parti genel merkezinde görüşecek.

17- TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Ankara'da "Seçim Sürecinde Tarım Sektörü" konulu sempozyum yapılıyor.

- Sempozyumda, tarımsal öğretimin 161. yıldönümü nedeniyle düzenlenen bilim, hizmet teşvik ödülleri ile yazılı ve görsel basın ödülleri sahiplerine verilecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de sempozyumda konuşacak.

18- Toplantı...Ziyaret...

- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, hayırsever Süleyman Taştekin ile arsa bağışı protokolü imzalayacak.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşımda kullanılmak üzere satın alınan midibüslerin hizmete girmesi törenine katılacak.

- İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Baird, İzmir'de çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

- Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Karşıyaka'daki bir okulda yapılan uygulamalara ilişkin İzmir'de basın toplantısı yapacak.

- Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Bursa'da sendikanın 2 nolu şube binasının açılışını gerçekleştirecek.

19- Ek zamlı maaşlar belli oldu.

- Enflasyon farkı ve bütçe zammı ile memur maaşları bu ay, yüzde 5,22 ila yüzde 6,05 arasında artacak.

- Yeni katsayılar ile hizmetli maaşı 811 YTL, genel müdür maaşı da 3.308,9 YTL olacak.

- Bu yılın ilk 6 aylık döneminde hizmetlinin emekli maaşı 699,03 YTL'ye, 1'in 4'ündeki öğretmen emeklisinin maaşı da 916,40 YTL'ye çıkacak.

20- Türkiye, dünya un üretiminde 3. sırada...

- Uluslararası Hububat Konseyi, son raporunda Türkiye'yi, yaklaşık 10 milyon tonluk üretimiyle küresel sıralamada 3. sıraya yerleştirdi.

- Raporda, Türkiye'de un ihracatındaki olağanüstü büyümenin teşvik ettiği üretiminin, 10 yıl öncesine kıyasla önemli ve düzenli bir biçimde yükseldiği bildirildi.

21- Anadolu Yaklaşımında KOBİ'ler yönetmelik bekliyor.

- ASO Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çağlayan: "Başvuruların yapılabilmesi için hazırlanması gereken çerçeve anlaşma ve yönetmelik 1 hafta içinde çıkacak."

- "Anadolu yaklaşımına dahil olmak istemeyen bankaları teşhir edeceğiz."

22- Bursa'daki örnek hayvan barınağı AB gündeminde...

- AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Osmangazi Belediyesinin 3 milyon YTL harcayarak yaptırdığı, "Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi"nde incelemelerde bulunmak için 20 Ocakta Bursa'ya geliyor.

- Verheugen ve eşine, Almanya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Johanna Vathke de eşlik edecek.

23- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa kupaları sınavları...

- ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe Ülker, gruptaki 11. maçında, deplasmanda Litvanya'nın BC Zalgiris Kaunas takımıyla karşı karşıya geliyor.

- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 9. maçında Fenerbahçe, İstanbul'da Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımını ağırlıyor.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası 2. tur ilk maçlarında BOTAŞ Spor, İtalya'nın Trogylos Basket Priolo, Beşiktaş Cola Turka da İspanya'nın Gran Canaria Las Palmas takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

24- Voleybol Federasyonu'nun mali genel kurulu, Ankara'da yapılıyor.

25- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'ndeki tek maçta, Ankara'da Türk Telekomspor ile Dicle Üniversitesi karşı karşıya geliyor.

- Erkekler Voleybol Birinci Ligi final ve klasman gruplarının fikstür kuraları, Ankara'da çekiliyor.

26- Dünya 20 Yaş Altı Gençler Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Kategori müsabakaları, Ankara'da sürüyor.

- Türkiye, 3. maçını Bulgaristan ile yapacak.

27- TSYD tarafından düzenlenen "44. Yıl Sporun Zirvesi" semineri, Antalya'da sona eriyor.

28- Antalya'da düzenlenen Efes Cup-6 Turnuvası'nın final maçında, Almanya'nın SV Werder Bremen takımı ile Hollanda'nın Feyenoord Rotterdam takımı karşı karşıya geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber